ensiyahmuhammad

Wednesday, November 14, 2018

Sabar

Assalamualaikum dan selamat pagi :)
Semalam (13/11/2018) aku tak keje. Emergency leave. kenapa?

1 - Perut aku sakit. rasa senak. dah makan, dah urut pun masih sakit. dari malam (12/11/2018) sampai ke pagi selepas solat subuh (13/11/2018). masih lagi sakit. Husband aku cakap, kalau sakit lagi rehat jela dulu. tak payah kerja. Aku sebenarnya nak save cuti. tapi memang tak larat. maka aku cuti je. aku tak pergi klinik pun. tapi aku bed rest. totally bed rest. aku langsung tak buat apa apa kerja rumah. 

2 - Sebab aku pun tak larat sangat. malam tu Anas sangat meragam. Demam dia dah kebah. tapi dia sangat bermacam ragam. tidur sekejap. setiap sejam tetiba merengek. menangis menjerit jerit. sampai pukul 2 pagi. dia masih camtu. Aku yang kurang sabar. ada la beberapa kali aku termarah. Mungkin kerana aku sendiri pun tengah sakit perut. jadi tahap kesabaran aku sangat nipis. Kesian Anas. bila aku ingat balik memang rasa serba salah dengan Anas, sebab aku tak mampu nak kawal emosi. 

Hari ni (14/11/2018), aku kerja. malam semalam anas tidur nyenyak. selera makan dia pun ada. aktif macam biasa. cuma masih jugak nampak dia lemah bila berjalan. Aku try la tengok mulut dia kot kot la nak tumbuh gigi baru. tapi takde pun. huu gigi dia baru ada 6 batang. 4 atas, 2 bawah. rasa mcm dah lama je tak tumbuh gigi baru. hee 

Kerja aku banyak kat ofis. ada dua kerja aku kena selesaikan. yg satu kerja tu ada 7 kotak dokumen nak kena tengok. baru setel 1, ada 6 kotak lagi. Yang kerja satu lagi tu pulak. aku ada dua kotak yang besar nak kena tengok. huu aku rasa muka aku pun dah berpetak sekarang ni tengok kotak banyakbanyak.. huu

No comments: