ensiyahmuhammad

Thursday, March 27, 2014

Harapan

Ämi! tolong Aisyah..... Tadi Aisyah terformat pendrive. Dalam pendrive tu ada document yang Aisyah guna masa field audit minggu lepas. Aisyah tak buat report lagiiiii"
"Terformat? Macam mana boleh terformat. Dah tak boleh buat apa dah kalau camtu."
"Biar betul............................... Janganlah cakap macam tu. Aisyah kena hantar report Jumaat ni, takkan Aisyah kena pergi field audit semula??"
"Maaf, tapi Ami mmg tak dapat bantu"

Call orang laen

"Suf, tolong Sya....................... macam mana nak recover pendrive kalau terformat??"
Älamak, tak pernah buat la pulak. Tapi rasanya tak boleh dan kalau boleh pun mesti ada syaratsyarat tertentu"
"Habislah Sya macam nie!!!"

Aisyah bersedih. Tak mahu bercakap. Tak mahu bercakap. Mengenangkan report, mengenangkan denda dan macammacam lagi. Ikut hati mahu saja lari. Tapi tak boleh.

Pergi ke dapur. Amik tepung, telur, butter, gula. Dalam dunia sendiri. Selepas sejam...

Tadaaaaa.... Siap Butter cake. Mak puji sedap, cukup manis, cukup lemak. 

Dalam hati, "Bagus jugak aku sedih, sedap jugak aku masak. huhu"

Bawak kek pegi ofis. Bagi semua orang rasa... 

Dan.............................
menjelang petang...

Äisyah! ada hadiah untuk awak"

oh ye? apa?"

"Kita dah dapat recover balek dah semua doc dalam pendrive tu....!"

"Yeke?????? Terima kasihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!"

Sekarang, Khamis..........

Masa tinggal esok. 

InsyaALLAH, Aisyah sempat. 

Yakin!

Selagi mata belum tertutup, masih ada harapan.

Harapannn!


No comments: