ensiyahmuhammad

Wednesday, August 14, 2013

paut

"yaya, kenapa? macam nak jatuh je..?"
"takde pape. tak nampak je"

********************
 I missed my late father. seriously.

hari nie aku pitam. selalunya, bila aku nak pitam, pandangan mmg gelap, tapi aku still nampak bayang nak paut pada pape. tapi not tonite. aku gagal. pandangan aku totally gelap. memang tak nampak apa. aku tak sempat nak paut pada pape. terus jatuh gedebuk, lidah terus tergigit. depan pintu lak tu. haha alhamdulillah, memang sesorang kat umah. mak pegi tengok azam kat umah nenek sorang lagi. azam demam, menangis je dia. karang kalau mak nampak, mau mak tak bagi dah aku bawak motor. mak pantang sket tengok aku sakit pape. mula la tak bagi buat itu buat ini. hoho

nothing serious pun. memang selalu camnie. cuma hari ini je memang totally pitam. best jugak feeling kedebuk tu. ngehngehngeh.

i think i have a very low blood pressure. 

dan bila google.. rasanya inilah pemakanan yang paling aku suka nak follow. 


tak boleh nak copy paste. dan aku pun takdela bertenaga sangat nak salin satusatu. sila la click link. hehe

1 - sayur bayam
2 -minum air mineral
3 - kacang-kacangan
4 - ayam
5 - cereal dan gandum.

aku nak tambah satu lagi boleh?
kerang. hehehee

aku suka keranggggggggggggggggggggggggggggg.

insyaALLAH aku amalkan.

you know what, aku memang taknak bahayakan diri aku sebab tak makan bila aku ada masalah ke apa ke. sebab aku tau, its not worth it. cederakan diri sendiri sebab ada masalah. totally nonsense.

bila aku tak makan, sebab aku totally takde selera. macam mana aku nak makan, kalau aku tengok and bau je pun dah rasa loya kat tekak? kalau aku paksa jugak telan.. sesuap dua suap je. pastu.. aku tahan la seboleh mungkin taknak muntah.

aku tak tahu kenapa aku ada masalah dengan makanan. tapi the good thing is. aku slim, boleh jadi model youuuu. hahaha


No comments: