ensiyahmuhammad

Sunday, March 31, 2013

Ehem

Siapa yang taknak? haha
Gambar nie masa abg kiki kawen ri tu.

Penyebab utama aku tak delete lagi FB aku skg.. sebab aku tengah 'engaged' dengan program yang serba serbi nya nak update dekat FB. Tapi, if aku dah putus 'engaged' dengan program tu pun. still aku tak delete gak, dek kerana kakak ku yang boleh suka suki dia nak bukak FB aku, which is aku pun tak kesa. haha

aku tau kawen tu best. tapi aku jugak tau.. yang tak bestnya pasal kawen, kau takley fikir pasal diri kau je. kau takley nak fikir idop kau nie berdua je ngan laki kau. eyh tak. kau bukan isteri je. kau menantu, kau ipar, kau pelajar.. kau multirole. 

dan untuk aku yang tak fokus dan selalu mengamalkan 'escapism' bila terjadinya satu masalah. oh, takpelah.kawen bukan sesuatu yang dalam minda aku skrg nie. hehehehhe 

Escapism dan aku. sepertinya sudah melekat. tapi aku tak pandang 'escapism' yang aku selalu amalkan nie sebagai suatu perkara yang buruk. well, yela kan.. tengah ada masalah.. karang kalau aku cakap tak terkawal emosi, lagi buruk masalah. baek aku lari jauhjauh. tenangkan fikiran sendiri. 

Dan.. aku entah la kenapa.. sejak akhir akhir nie. Perasaan malu aku menebal. Nak buat itu malu, nak buat ini malu. Nak pegi sana malu, nak pegi sini malu. Which is sumtink yang kalau aku cakap kat orang.. mesti diorang kata "biar btol ensiyahmuhammad malu?" hoho tapi aku tak tipu. aku btolbtol rasa malu.

Untuk yang mula bekerja esok - Selamat bekerja dan memulakan hari yang indah dalam alam pekerjaan!
Untuk yang ada kelas esok - Selamat ke kelas dan nikmati hari sebagai pelajar yang dah tak lama!
Untuk yang dah lama bekerja dan esok perlu bekerja - Selamat bekerja dengan ikhlas dan jadikan harihari sentiasa optimis!

Untuk diri engkau yang entah kenapa tetiba menyemak dalam kepala otak aku - i have no words for you. erm. aku tipu. i have plenty of words and questions. but, i keep it for myself. i just want u to be happy and smile :)

p/s: eyh.. saya da kawen la. saya dah pakai cincin dua tu. hahahahahhahahahahahhahahaha

No comments: