ensiyahmuhammad

Tuesday, January 15, 2013

Hikayat Kisah Brutal 3

sambungan dari Hikayat Kisah Brutal 2

Kami dah risau. 
Tapi dalam risaurisau pun, sempat lagi mainmain dengan anakanak kecil dalam rumah tu
Walaupun baru pukul 10.45 malam, tapi ramai dah berada dalam mimpi. 
Biasalah, kepenatan seharian bertungkus lumus nak pastikan majlis berjalan. 

Huhu di luar rumah ada van. 
Alhamdulillah, jadi tak payah pergi 2 trip. 
Kami pun di angkut ke stesen bas dengan van tu.
Ayah Fada pun ikut sekali. 
Terharu pulak rasa . .
Sebenarnya, ada satu benda yang En tak bagitau Fada.
Segan nak cakap dengan dia sebenarnya, tapi takpe, en nukilkan saja di sini. 

Everytime tengok ayah Fada, rasa macam tengok arwah ayah En. 
Entah kenapa, rasa macam nampak iras arwah ayah. 
tapi jangan ditanya, kat belah mana irasnya. huhu
Cukup itu sahaja. tak mahu describe lebihlebih. :p

Jadi sempat lah sampai dekat stesen pada masanya.
Tengok Abang Fada pun ada dekat kat situ jugak. 
Offer kami nak air ke tak. Tapi tak mengapalah, oleole dari kenduri ada lagi, dan rasanya... memang tidur je dalam bas nanti. huhu

Tepat kol11.15 malam, kami naik bas dan bergerak meninggalkan bumi Masai. 

17 Disember 2012 (Isnin)

1 pagi

Walaupun baru sampai Johor pukul 6 pagi dan naik bas pulang ke Johor kol11.15 malam, susah jugak En nak lelap mata. Terdengar pemandu bas tu nyanyinyanyi, tapi dah ditukar di liriknya. tak ingat pulak apa lagu yang dia nyanyi.. tapi memang rasa nak gelak gulingguling. hahaha eyh, sedap jugak tau dia nyanyi. :D

Laju betul dia bawak, tak berenti pun kat memane.. 

Alhamdulillah, kol3 pagi dah sampai dekat stesen Tasik Bandar Selatan. Sms kawan bagitau dah sampai, mintak tolong dia amek. Sementara tunggu dia amek, kami ingat nak berehatrehat. Tapi, kerusikerusi yang ada, semua dah dipenuhi dengan manusiamanusia yang tidur dan juga beg. Nak amek gambar tak sampai hati la pula. Tapi dalam hati, sempat la juga mengagumi kecantikan Tasik Bandar Selatan tu, kat pintu kaca tu ada gambar yang betulbetul ikut ketinggian manusia, ingatkan memang betulbetul orang yang duduk kat situ, baru nak puji bagus betul pekerja nie, pagipagi macam nie still lagi boley senyum manis macam tu. tapi sekalinyaaaaaaa................. orangorang versi moden. ceyh. tertipu saya. 

Jadinya, kami merempat tepi tembok Main Entrance. 

Dalam pukul4.30 pagi, kawan pun sampai. 
Alhamdulillah kami sampai UIA dalam pukul 5.30 pagi. 

Dan yang bestnya. 
En ada kuiz kol10 pagi. 
Mas kena hantar assignment sebelum pukul 2 petang kalau tak silap. hehe

Kol5 petang ada kelas khat, En tak boleh ponteng.. sebab itu kelas terakhir dannnnnnnnnnn memang En tak boleh ponteng sebab dah ponteng dua kali, karang tak boleh amek exam lak. hehe 

Ustaz tolong tuliskan nama en. hehe

Kami akan bersama untuk dua lagi kelas.
tapi di khabarkan Ustaz Shahrizal takkan bersama kami lagi sem depan
Sedih :(
tapi takpe, ada gamba nie yang jadi pengubat rindu ustaz. hehe
Abang kembar saya cakap, kalau saya tuka font tulisan,
cari yang smart skit, mesti lagi cantik.
takpe, insyaALLAH sem depan, buat lagi yang terbaik!!!!
(^_^)


Maka dengan ini, berakhirlah hikayat kisah brutal ensiyahmuhammad. Lainkali, nak buat hikayat lagi brutal. hihihi

"best jugak kan kalau ada photographer pompuan?"
"pakai jubah lak tu. haha tunggu lah kalau en dah dapat beli kamera sendiri"


p/s: post ini di tulis pada 12hb, tetapi memang sengaja dijadualkan untuk di publish pada 15hb :) dan pada 15hb, ensiyahmuhammad sedang mengikuti kem Youth Outdoor Quest'13.

No comments: