ensiyahmuhammad

Thursday, December 20, 2012

Lari

Bila kita tahu kita aku tak layak atau buat salah atau buat kerja sambil lewa. 
mesti kita aku rasa taknak terima apaapa pengiktirafan. 
sijil ke, makan malam ke, apa ke. semua tak nak terima.
kalau pun aku terima, tah manamana je aku letak sijil tu. 
sebab aku tahu, sijil yang aku dapat tu, memang la nampak best pada mata orang ramai. 
tapi pada aku, nilainya kosong. 
sebab, aku tak layak. 

dan kerja, mana ada buat sorang. 
mestila dalam pasukan. 
kalau aku tak buat kerja dengan bagus dalam pasukan. 
maknanya, i am the spoiler.
jadi, kalau aku spoiled.
maksudnya, aku takde good relationship ngan diorang. 
kalau aku takde good relationship dengan diorang.
maknanya aku taknak jumpa diorang. 
kalau aku taknak jumpa diorang.
maknanya, aku akan larikan diri dari diorang. 

takpun.
kalau selalunya aku jumpa orang yang aku kenal,
dari jarak 100meter aku dah sengihsengih lambailambai, 
tapi kalau dah taknak jumpa tu, 
orang tu ada kat meja sebelah pun.
aku buatbuat tak nampak je. 
konon busy borak or bincang soalan. 

p/s: taktik lama weyh.

No comments: