ensiyahmuhammad

Wednesday, August 15, 2012

Allah sayang En

Assalamualaikum 

 Hari nie exam Intermediate Accounting, pukul2.30 ptg kat Conference Room 1 & 2, CAC. Tapi en datang uia kol12.45 sebab nak amek dengan small family. Walaupun diorang ada yang merajuk, biarlah mereka, memang kemesraan mereka begitu. haha Alhamdulillah, akhirnya dapat jugak gambar satu family walaupun tak ckup lgi 2 orang. Nanti ika photoshop eyh? hehehe Tema coklat kononnya, tapi takde lah coklat sangat pun. hihi

Solat zuhur, then selakselak sket latihan lama, buat latihan sket. Risau tetap ada. Tapi sebenarnya hati tak ada di situ. pukul3.30 petang en kena makan ubat, jadi risau kotkot masa jawab exam leka sangat, sampai terlepas masa. Tapi, alhamdulillah, masa exam, betulbetul lepas siap buat limited company, terus keluar. sempatlah selamatkan henpon dari memekak dalam dewan tu, kalau tak mesti haru jadinya. 

kononnya nak kuar pegi tandas, tapi makan ubat snanyer. Kelam kabut makan, walaupun exam 3 jam, tapi masa jawab exam account, every seconds count. tak sempat nak berangan pun sebenarnya. masa tengah makan, ada seorang lecturer concern

"are you okay dear?"
"i'm okay madam, i just have to take my medicine every 5 hours :)"

penjaga peperiksaan tu tanya.

"akak sakit apa?"
"hee ada lah :)"

Masuk exam balek. Semua orang tengah focus. Sambung jawab exam, baru abes jawab 2 soalan, booklet tu dah abes. mintak lagi kertas balek. non-stop tulis, tapi terbatas akibat kesejukan melampau. rasa menyesal tak bawak jaket. 

abes je exam, keluar dengan liyana pegi bazaar ramadhan uia. en tak beli apa pun. fareha dengan liyana nak kebab. en tunggu je mereka abes. then solat. pastu letak buku kat motor and proceed pergi rectory building. nak join majlis iftar dengan SalamWorld jadi wakil caring (kononnya lah). expect dapat makan atleast buah jela. 

tapi.....

hampa. takde makanan yang boleh en makan kecuali kurma dan air mangga. alhamdulillah. sedap :)

Kambing.
Grand Iftar with SalamWorld  at Banquet Hall, Rectory Building.
15 Ogos 2012

pelayan letak air, kurma, pastu tetiba datang pastri, ok lagi. tak rasa pape. then tetiba karipap pulak. gulp. ok sabar. pastu tart buah! oh man.................... sedapnya. ada kiwi, ada anggur, mangga. sedapnya... T.T

tak boleh jadi nie, makin terseksa rasa hati tak dapat makan. en pun mintak kebenaran nak balek dari VP Caring. tapi takde lah en blah macam tu je. en bagitaulah yang en pantang makan. 

Oh. betapa sedihnya hati bila tak dapat makan. dugaan kat rumah takde apa sangat. tapi dekat luar tu........................... semua makanan sedapsedap :(



Sangat terkesan bila melayan hiba di hati. Bila merasa semua orang tak faham betapa sedihnya en bila tak dapat makan apa yang en suka makan. betapa terasa asingnya rasa bila secara tetiba segala aktiviti terbatas. 

Allah sayang en.
allah sayang en.
allah sayang en.

:)

2 comments:

Bill 丰 Kayroon said...

ensiyah,semoga cepat sembuh ye...

Qima said...

=]
Alhamdulillah. Akak baru selesai baca post2 En sepanjang bulan Ramadhan ni..

Perasaan sekarang..?

Rasa nak jumpa n peluk2 je En ni!


En.Hanya Allah yang mengetahui diri kita keseluruhannya. Kita pula tahu diri,dan proses kenal diri tu adalah terus menerus.. Yang lain tak mampu nak baca diri kita En, thanks En untuk post2 En..

Ramadhan.Hampir melabuhkan tirai. Namun belum!
Lalu berusahalah, doa munajat kepadaNya.

Moga2 kita tersenarai antara yang memasuki Syurga dengan sebaik2 bekal= taqwa.

Allah memang sayang En.Sayang sangat.

Akak pun =]

Wallahua'lam.