ensiyahmuhammad

Sunday, November 6, 2011

Bualbual Bahagian 2

(continue)

nc buntu. nc tak paham kenapa nc jadi macam nie. dari seminggu ke seminggu nc cari diri nc. nc jalan sensorang. nc pandang luar tingkap. tapi masih nc tak jumpa jawapannya. nc fikir nc tak memerlukan masa yang lama. bila nc sedar sahaja upenya dah 7 minggu nc mencari hati yang hilang. mencari istiqamah yang dirindui. 

maafkan nc temanteman. nc sayangkan kamu semua. nc ingat bila nc asingkan diri nc cepat temui diri. tapi tak. nc silap. nc makin terbuaibuai. tapi skrg alhamdulillah. nc cuba kembali merangkak. doakan nc ye. 
anne_superb: are u done?

ncmencintaiusrah: yes. i am done. rasa lega bila dah lepaskan semua
anne_superb: thanks nc cz clarify this to us. 

ncmencintaiusrah: nc mmg nak cerita kat semua cuma nc takde kekuatan nak bagitau. mungkin hikmah malam raya aidiladha. allah bukakkan hati nc untuk bercerita dengan kamu semua. thank you atas pengorbanan masa dan sengkangan mata sematamata nak dengar nc bercerita. 
enthesmarties: nc.. napa cakap camtu... kita kan kawan. kitorang sume risau nc diamkan diri. 

yayacutie: btol apa yang en cakap tu. lenkali nc takmo buat camnie lagi. bermingguminggu ilang. :'(
ncmencintaiusrah: insyaALLAH yaya, en... nc cuba untuk lebih transparent dengan kamu semua. anne dengan en apa citer skrg?

anne_superb: straight to the point. i got problem with my studies. 

ncmencintaiusrah: kenapa? what happen?

anne_superb: nc caya tak kalau anne cakap.. ri tu anne tidur dalam tangisan sebab tak dapat jawab soalan exam? en dengan yaya sila tinggalkan kami sebentar. biarkan hamba bercerita dengan nc. bolehkan?

yayacutie: boleh, silakanlah. beta benarkan

enthesmarties: janganlah yaya melanggar tulah beta. ye anne. sila lah. 

ncmencintaiusrah: nc ingatkan kat luar je anne nie dominant, tak sangka dalam ym pon anne berkuasa jugak. =_= what happen anne? anne kan kuat orangnya. anne bukan sng nak nanges. 

anne_superb: well, nak wat camne nc. aura suara anne sangat kuat. hahahahaha actually, not really nanges la. but macam sedih glergler. trying to cry actually, but tak boley. end up tidur camtu jela.

ncmencintaiusrah: ok tak nie? baru midterm kan? nnti final ada masa lagi nak score

anne_superb: sume orang cakap camtu. mungkin la kot. anne akan cuba yang terbaik. 

ncmencintaiusrah: jangan down sangat anne. nie baru starting. believe in urself. still have time to improve urself, to study. tak lambat sangat lagi. lagipon... kan cikgu da cakap awalawal. this is our first time. n kita pon still trying to adapt with the environment. 

anne_superb: trying to become optimist. insyaALLAH nc. anne takkan mudah putus asa. anne kuat!!

ncmencintaiusrah: that is my anne!!!!!!!!

enthesmarties: i guess u guys dah abes cakap? 

anne_superb: yuppie yup!

enthesmarties: better kita tido skrg. this is already tooooooooooooooooooooooooo late!

ncmencintaiusrah: btolbtolbtol. kalau tak esok kita sume tak bangun subuh n solat raya lak. mana yaya?

enthesmarties: dia dah tido. hehe

anne_superb: gudnyte everyone. assalamualaikum

ncmencintai usrah: gudnyte. waalaikummussalam

anne_superb left the conference
ncmencintaiusrah left the conference
enthesmarties left the conference

Nc merasa sangat tenang. Bersemangat dia untuk beraya esok. Bahagia sungguh dirinya. Tidurnya di hiasi dengan senyuman yang tak lekang di bibir. Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah :)

No comments: