ensiyahmuhammad

Wednesday, June 1, 2011

Skema

Assalamualaikum.

Bila orang singgah kat blog, baca en nyer post.. en tak tau apa yang pembaca akan fikir. Tapi, en dapat agak, orang mesti fikir camnie..

"Skema la tuan punya blog nie. ayat nak eja penuhpenuh."
"Borink la blog nie, takde benda yang menarik pon"
"Owner blog nie mesti orang yang tak reti nak buat lawak. ayat lurus je.. takde humor langsung"

haha. nie cuma apa yang en fikir. mungkin en salah. en mintak maaf. well, untuk buat judgement yang kita tak tau kesahihan tu. memang la tak elok. :)

Honestly en cakap.. en memang tak pandai buat lawak. en tak pandai nak tarik perhatian orang dan en memang tak pandai nak bezakan antara orang yang bergurau dengan orang yang serious. Most of time en akan amek serious each and single thing yang orang cakap. Haaa.. so, kalau ngan en.. sila la cakap straight to the point.

But, kalau ngan orang laen pulak.. en suka maenmaen. So, en expect orang dapat tau bila masa en maenmaen dan bila masa en serious. Huu. unfair kan? en tak faham orang but en nak orang faham en.. haaa. sangatlah tak dapat diterima. 

en memang pelik orangnya. 

En mmg sengaja memilih untuk jadikan blog nie macam nie. En boley je nak update harihari ceritakan apa yang en buat coz everyday en akan belajar new things... But, for blog yang baru nie.. en memilih untuk jadi selektif sket ngan apa yang en post. 

Untuk blog nie, en nak... apa pon yang en post boley bagi kesedaran kat diri en.. dan lagi bagus if orang laen pon dapat kesedaran sama. En tak pandai nak pamerkan apa yang en rasa secara luaran, en hanya mampu untuk menulis.. Jadi, walaupon en takde la nak publish sangat blog nie, alhamdulillah.. blog nie still ada pengikut. hehe. (Padahal.. ramai dari kawankawan sendiri je tu. hehe)

En tak pandai nak tulis cerpen. En tak pandai nak tulis tazkirah. En tak pandai nak tulis artikel. jadi apa yang en boley buat.. cuma tulis je apa yang en rasa en nak cakap. hahahaa

Bila en kerja or en duduk sorangsorang.. mesti banyak je topik yang en nak kupaskan.. Tapi bila da nak update blog.. pergh!! hilng sume benda sebab otak rasa nak buat semua. ahahahahahaa.

Apa-apa pon.. as long as kita menjaga adab dalam berblogging, tak mengancam sensitiviti orang laen, menjaga tutur kata cz kita takkan pena tau bila mak ayah kita or bakal keluarga mentua kita akan baca post nie. Silap haribulan bakal mak mentua baca post kita yang terukteruk tros cancel buat menantu.. haha sapa yang rugi? Diri sendiri jugak. heeeeeeee

:)




5 comments:

Bill δΈ° Kayroon said...

nice post...setuju yg akhir tu..tp hopefully bakal mak mertua kte bkn yg ske baca blog..lol...
ramainye follower :)

che lan said...

apabila encik siah berkat kata.... (=,=')

ensiyahmuhammad said...

krun : ramai ke? takde la. sket je..
che lan : awatnya??

che lan said...

nothing... (^_~)

ensiyahmuhammad said...

hehe ok che lan :)