ensiyahmuhammad

Sunday, May 29, 2011

12.53 am, 29 May 2011

Terus terang en cakap, hati en sekarang sangat sedih.
En tak tau macam mana nak describe kesedihan yang en rasa.
En tau ramai orang kat luar sana yang ever ready je nak dengar apa yang en nak cakap if en sedih.
Or paling teruk pon, en boley je tarik sapa-sapa untuk dengar apa yang en nak cakap.

But not tonight,.

En rasa tak mahu bercakap dengan orang.
En taknak citer dengan orang.
En taknak cakap walau sepatah pon.
En cuma nak diam

Tapi, makin lama en diam,
En makin down
En makin rasa sebak
En makin rasa nak nanges

Bila diam tak berjaya,
En cuba alternatif laen

En update website Caring Club
En try an error sanasini
En spend masa berjam-jam
En tetap tak berjaya.

Sebab tu en rasa en kena luahkan jugak.

Pelangi,
Kalau awak nak tahu,
En tengah terasa hati dengan sorang dua hamba ALLAH
En dah cuba nak bersangka baik.
Tapi en tak boley. En tetap jugak terasa hati.
Mungkin tak cukup lagi usaha en dalam bersangka baik tu.
En tak sepatutnya terasa hati tentang perkara tu.
En takde hak pon nak terasa tentang apa-apa snanyer.
Itu sume hak sorang dua hamba ALLAH tu
Walaupon en sedar, kenapa en still lagi terasa?
Kenapa en still tak dapat nak terima?

En pon tak paham kenapa.
Apa yang en paham,
Now en kena jugak berusaha untuk lenyapkan keterasaan hati nie.
En kena hiburkan jugak diri en sendiri.

Nampak sangat en nie orang yang sangatsangat lemah,
ALLAH baru bagi dugaan iman sikit en dah sedih sampai camnie,
Nampak sangat banyak lagi yang kena belajar.
Mungkin inilah cara untuk ALLAH bagi teguran kat en yang en belum ada lagi ilmu yang cukup.

Pelangi,
Kenapa susah sangat en nak jadi orang yang berfikiran positif?
Kenapa susah sangat en nak jadi orang yang sentiasa ceria?
Kenapa susah sangat en nak jadi orang yang berdikari?
Kenapa susah sangat en nak jadi orang yang penyayang?

Pelangi,
En taknak kembali pada Comot.
En taknak kembali pada Comot.
En taknak kembali pada Comot.

Kuatlah wahai diri!!!

:'(

2 comments:

che lan said...

jgan la sedey syg....senyum cket...

ensiyahmuhammad said...

senyum nie senyum. thank you!!!

hang slalu bagi support kat cheq :)