ensiyahmuhammad

Tuesday, March 8, 2011

Cuai

7 Mac 2011, Isnin. 

huhu macam mana nie. baru kena ujian sket da melenting. kalau kena ujian yang lagi besar tak tau la nak cakap apa. bukan apa pon snanyer. 

#tengah hari lepas lunch dengan kawan kat maryam, jalan kaki balek bilik dengan senang-lenang. tuptup bila da sampai kat bilik, da baringbaring suka riang hati, baru sedar tertinggal 'baju pengantin' kat cafe. bergegas turun balek tingkat 4, pegi cafe. alhamdulillah ada. kalau tak ada? ilang sudah 'baju pengantin' aku. hii

#bila malam lak, lepas aku siap mandi je. tengoktengok pintu bilik terkunci. roommate seniorku keluar. aku da la mandi tak bawak kunci. and at the same time masa tu da nak maghrib and aku kena cepatcepat siap nak g talk kat mini audi. Lama kot aku terkunci, alhamdulillah la bilik seblah dengan bilik sebelah punya sebelah ada roommate lama aku. kalau takde? dengar la satu blok aku ketukketuk pintu bilik dengan harapan palsu utk orang bukak dari dalam, padahal memang takde orang pon. agaknya aku harapkan jin yang tolong bukak untuk aku. huhu Muka aku jangan cakap la, da masam mencuka. orang tegur pon dok diam je. Alhamdulillah kakak roommate tu datang around8.20. btolbtol rasa macam kakak tu life saviour aku!Kesian kawan aku yang dok mahallah aminah. dok call, sms tanya aku g ke tak talk.  Aku pegi jugak talk, walaupun lambat sket je. its okay. aku tak miss the whole thing. Better late than never .

kesimpulannya : Berhati-hati. Jangan tau nak marah je. Jangan tau nak cepat je. Sabar sket. Sebelum nak salahkan orang laen, check dulu diri sendiri.

No comments: